OPLOSSINGEN

STAPSGEWIJS op weg naar maximaal loopcomfort

Pijnloos lopen is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij Stapsgewijs Schoentechniek bent u aan het juiste adres voor steunzolen en smaakvolle (orthopedische) maatschoenen. U heeft hiervoor geen verwijzing van uw huisarts of orthopeed nodig.

STEUNZOLEN EN SPORTZOOLTJES

Steunzolen (ook wel: voetzolen, inlegzolen, inlays, correctiezolen) zijn op maat gemaakte voetbedden, die u in uw eigen schoenen kunt dragen. Ze ondersteunen de banden, spieren en gewrichten van zowel de voet, knie, heup als de rug. Steunzolen corrigeren het voetskelet, waardoor u comfortabeler zult lopen.

Er bestaan verschillende soorten steunzolen: steunzolen voor dagelijks gebruik, steunzolen om mee te sporten en speciale steunzolen voor in werk- en veiligheidsschoenen.

Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we samen uw klachten en maakt Milka een voetanalyse. Daarna meet ze u de benodigde steunzolen aan, met behulp van een voetafdruk. Die afdruk legt de vorm van de voet vast in belaste toestand. De vorm van de voeten verandert namelijk bij het belasten van de voet. En het gaat juist om de ondersteuning van de voeten in belaste toestand.

Na het meten van uw voetafdruk gaat Milka uw steunzolen op maat maken. Twee weken later zijn uw steunzolen klaar voor gebruik. Milka helpt u met het plaatsen van de steunzolen in uw schoenen, controleert of ze goed zitten en vertelt u hoe u het beste aan uw steunzolen kunt wennen. Daarna houden we contact over hoe ze bevallen en wanneer u toe bent aan een nieuw paar.

ORTHOPEDISCHE AANPASSINGEN AAN UW EIGEN SCHOENEN

Bij sommige klachten kan een aanpassing van uw eigen confectieschoen voldoende zijn. Als bijvoorbeeld uw ene been wat korter is dan het andere, kan Milka de zool van uw confectieschoen daarop aanpassen. Met deze kleine ingreep helpt ze u uw klachten verminderen.

SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN

Semi-orthopedische schoenen zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt. De voor u noodzakelijke aanpassingen worden volgens Milka’s nauwkeurige instructies in de fabriek aangebracht.

VOORLOPIGE ORTHOPEDISCHE SCHOENEN

Voorlopige orthopedische schoenen (ook wel: revalidatieschoenen) zijn tijdelijke schoenen, meestal gemaakt van vilt. De schoenen zorgen ervoor dat u kort na een operatie of bij verwonding aan uw voeten weer in beweging kunt komen. De schoenen beschermen en ondersteunen uw voeten en ontlasten uw eventuele verwondingen. U herstelt sneller en kunt eerder aan uw revalidatieproces beginnen.

Net als bij andere maatschoenen maakt Milka een paar leesten op basis van gipsafdrukken, een blauwdruk en de maten van uw voeten en onderbenen. Zijn uw voeten voldoende genezen en kunt u overstappen op definitieve maatschoenen, dan meet Milka uw maten opnieuw op.

VOL-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN

Orthopedische schoenen zijn bedoeld voor het verminderen van voetproblemen die niet met een aanpassing aan confectieschoenen of een semi-orthopedische schoen te verhelpen zijn. Deze schoenen maakt Milka volledig met de hand voor u op maat. Samen kiezen we uw favoriete leersoort en -kleur. De juiste materialen en technieken doen de rest. Het resultaat: een maatschoen die perfect past, aan uw voeten én bij uw persoonlijkheid.

ORTHOPEDISCHE PANTOFFELS

Als u orthopedische maatschoenen draagt, vindt u het wellicht prettig om in huis maatpantoffels te dragen. De orthopedische pantoffels zijn gemaakt van textiel, dragen comfortabel en beschermen uw voeten binnenshuis.

U kunt orthopedische maatpantoffels alleen tegelijk met uw orthopedische schoenen bestellen. Ze worden namelijk gemaakt op uw bestaande orthopedische leest. Tijdens onze afspraak overleggen we samen over de kleur en uitvoering van de orthopedische pantoffels.

Bent u verzekerd bij Menzis? Dan worden uw orthopedische pantoffels mogelijk vergoed. Milka kan dat voor u opzoeken. Zonder vergoeding kost een paar orthopedische pantoffels € 200.

VOETCONSULT

Als schoentechnicus heeft Milka al ontelbare voeten gezien. Met 24 jaar ervaring in het orthopedische schoenmakersvak heeft ze veel verstand van voetklachten en de mogelijke oplossingen. Ze herkent pijn- en vermoeidheidsklachten in de voet en enkel meestal feilloos, net als knie- en heupklachten of klachten aan de lage rug.

Wilt u vrijblijvend advies over uw lichamelijke en/of voetklachten, dan kunt u een voetconsult aanvragen. Zoals gezegd: vrijblijvend. U bent daarna dus absoluut niet verplicht om de door haar aangereikte oplossingen ook bij Stapsgewijs Schoentechniek te laten uitvoeren.

Hier kunt u een afspraak maken voor een voetconsult.