OVER

Over STAPSGEWIJS

Niemand is blij met de diagnose van een medisch (voet)probleem. Maar het goede nieuws is: nu er een diagnose is, kunnen we samen aan de beste oplossing werken. Daarvoor neemt Milka graag uitgebreid de tijd, met een luisterend oor, veel vakkennis en een prettige portie geduld.

Schoentechnicus Milka Rurainski beheerst het ambacht tot in haar vezels. Na 24 jaar in loondienst bij vier verschillende bedrijven in het orthopedische schoenmakersvak is ze in 2021 een eigen praktijk voor schoentechniek begonnen. Bij Stapsgewijs Schoentechniek heeft Milka de volledige vrijheid om een uitstekend en smaakvol product af te leveren dat precies past bij uw voet, maar ook bij uw persoonlijke smaak.

Met hart en ziel zet Milka zich ervoor in om mensen met voetklachten en voetgerelateerde lichamelijke klachten zo veel mogelijk pijnvrij te helpen bewegen.

OP DEGELIJKE LEEST GESCHOEID

De achtjarige vakopleiding die Milka heeft gevolgd, bestaat inmiddels niet meer. Haar opleiding omvatte zowel theoretische als praktijkvakken, waarbij het ambacht volledig aan bod is gekomen, van confectie tot orthopedie.

Ze leerde zelf schachten en leesten, evenals orthopedische steunzolen en orthopedische voorzieningen (ortheses, protheses). Twee jaar lang heeft ze zich vervolgens bekwaamd in het aanmeten van maatschoenen.

Daardoor is ze niet alleen uitstekend in staat om de juiste diagnose te kunnen stellen, maar ook om u met veel kennis van zaken, vaktechniek, materialen, machines en veel mensenkennis op weg te helpen naar maximaal loopcomfort.

“Milka’s gevoel voor kleur en vormgeving is modern en prettig”

“Als ik terugkijk op onze samenwerking kan ik alleen maar zeggen dat ik erg gecharmeerd was van het feit dat Milka als eerste vrouwelijke medewerker het einddiploma orthopedische schoentechniek heeft behaald. Ik merkte ook dat haar diagnoses erg goed waren.

De klanten die zij jarenlang zelf schoenen heeft aangemeten waren altijd erg blij met het eindresultaat. Milka’s (vrouwelijke) gevoel voor kleur en vormgeving werd door menige klant als modern en prettig ervaren.”

Carlos Grol, voormalig werkgever Grol Orthopedische Schoentechniek

“Milka heeft mij geholpen bij een stukje acceptatie”

“Milka is een goede vakvrouw met hart voor de medemens. Het was een grote stap om deze schoenen te gaan dragen, vooral op jongere leeftijd. Ik was bang dat ik van die lelijke, lompe schoenen zou krijgen. Milka heeft mij geholpen bij een stukje acceptatie. Altijd met veel geduld en met een lach op haar gezicht.

Ze doet er bij elk paar schoenen alles aan om ze er zo normaal mogelijk uit te laten zien. Je ziet bijna niet dat ik orthopedische schoenen draag. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.”

Ria Frederiks-Van Aalst